Blog | Van A naar B(eter)! - Lerend op (de) weg - door Maritte van Munster

jul 11
maritte van munster

Daar stond ik dan, langs de snelweg met auto ‘pech’, onderweg naar huis. Mijn auto vertelde mij: motorolie peil te laag – stoppen – en motor uitzetten. Wat doe je dan? En hoe check ik of mijn auto gelijk heeft? Ik had geen idee.

De vluchtstrook op en knipperlicht aan. Het feit dat ik al 10 jaar mijn rijbewijs heb, zegt dus blijkbaar niets over mijn auto-technische kennis. Dus schakel ik hulptroepen (lees: familieleden) in die mij telefonisch kunnen instrueren hoe ik mijn motorolie kan peilen. En wat bleek: mijn auto had gelijk!

Op het moment zelf baalde ik natuurlijk als een stekker, maar nu terugkijkend ben ik best ‘blij’ dat dit gebeurd is. Want hoe fijn is het dat ik nu weet hoe ik mijn motorolie moet peilen en waar ik deze moet bijvullen…J. Ik kom er weliswaar na 10 jaar achter, maar ach, beter laat dan nooit! Dit onderdeel van mijn rijlessen is na 10 jaar denk ik een beetje weg gezakt.

Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om ‘during life’ bij te scholen.
En dit geldt natuurlijk helemaal binnen de pensioenwereld, welke zich blijft ontwikkelen. Om van alles op de hoogte te blijven is Permante Educatie belangrijk. Je kunt wel zeggen: noodzakelijk. Zo zien wij dit bij Swalef en dragen hier graag ons steentje aan bij.

Ook wij zitten bovenop alle pensioenontwikkelingen en delen deze kennis graag met iedereen die zich bezighoudt met pensioen. Of je nu jurist of adviseur bent, of in een bestuur, verantwoordingsorgaan of raad van toezicht zit.

Om iedereen te kunnen bijscholen ben ik vaak druk bezig met het inplannen van Masterclasses, Leergangen, Geschiktheidsopleidingen en Maatwerkopleidingen. Bij Swalef hebben wij voor onze opleidingen verschillende niveaus. Onze Masterclasses worden gegeven op niveau E (Expert) of B+(Vakbekwaam) en ben jij iemand die nog meer verdieping wilt? Kom dan een naar één van onze Leergangen, bestaande uit vier modules, op niveau B+! En last but not least: onze gecertificeerde Registeropleidingen op Geschiktheidsniveau A en B, zodat je bij DNB kunt aantonen dat je voldoet aan dit niveau. En wil je je voorbereiden op niveau A, hebben we zelfs nog Pre-A. Voor ieder wat wils dus.

Tijdens het schrijven hiervan vraag ik mij af over welk niveau ik beschik in de auto-technische ’wereld’, en ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb. Maar ook in deze branche zijn er geschoolde professionals, die mij hier vast van alles over kunnen leren.

Voor zowel mijzelf als voor de pensioensector geldt: van A naar B(eter)!

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.