Sandra Smits, docent bij registeropleiding niveau A | Module 8

jul 16

Sandra Smits, sinds 1987 werkzaam in de financiële sector, is een bruggenbouwer en een ontwikkelaar. Met haar bedrijf Mens&Kennis richt ze zich op vraagstukken rondom geschiktheid, gedrag, samenwerken, (zelf)evaluaties en verhogen van persoonlijke- en teameffectiviteit. Het interesseert haar oprecht wat iemand bezighoudt, houdt vanuit haar externe positie klanten graag een spiegel voor en helpt ze zelf het antwoord te laten vinden. Behalve bij Swalef doceert ze in het Pensioen Executive programma van de Erasmus Universiteit. Daar is ze verantwoordelijk voor de domeinen leiderschap en samenwerken.

Vertel eens wat over je werk naast het lesgeven. Wat doe je?
Mijn dagelijks werk is boardroom coach en trainer. Ik help mensen en groepen om effectiever te worden in hun gedrag en in hun communicatie. Dat vind ik heel erg leuk om te doen. De oefentoetsingsgesprekken voor DNB vallen daar ook onder. Daar helpen we deelnemers om dat gesprek effectief te voeren. We trainen ook mensen op de toetsingsvragen, die dan kunnen worden gesteld.

Hoe lang doe je dit al?
Het bedrijf bestaat deze zomer 10 jaar. Ik ben destijds alleen begonnen en 3 jaar later met Nienke samengegaan. Inmiddels zijn we nu met een hele ploeg. Die DNB trainingen doen we nu al 6 jaar. We kwamen hierop door vraag ernaar bij klanten en samen met hun hebben we deze dienstverlening bedacht!

Droomde je daar vroeger al van?
Natuurlijk niet specifiek om DNB trainingen te gaan geven. Maar ik droomde er wel altijd van om leraar te worden. Naast stewardess, dierenarts en dat soort banen, haha. Ik denk dus wel dat ik diep in m’n hart altijd al trainer-coach wilde worden.

En waarom vind je dat zo leuk? Wat is jouw drijfveer daarbij?
Ik geloof heel erg sterk dat als mensen investeren in zichzelf in beweging blijven. En ik vind het belangrijk dat mensen zich professioneel ontwikkelen. Stilstand is in mijn ogen achteruitgang. Mooi om te zien dat mensen, zeker in onze sector, op hogere leeftijd de wil hebben om zich te ontwikkelen. En ik zie ook dat mensen dan groeien en effectiever worden; dat vind ik heel gaaf om te zien. Net als de energie die ik bij Swalef zie in de groepen, het plezier, het openstaan voor ontwikkeling.

Kun je in 1 of 2 zinnen zeggen wat de belangrijkste les is die je deelnemer altijd mee wilt geven?
Als mensen zich blijven ontwikkelen, brengt dat altijd een positieve beweging met zich mee. Je breidt je netwerk uit, je wordt geïnspireerd, je bent energieker en positiever. En dat straal je uit, waardoor je bijvoorbeeld weer gemakkelijker wordt benaderd voor banen. Het is een soort vliegwiel. Met de opleiding bij Swalef maak je daarmee echt stappen in je professionele ontwikkeling en dat vind ik positief.

Hoe lang werk je samen met Swalef?
Ik heb met Monica zelf al best lang contact. Toen ik net voor mezelf was begonnen, hadden we elkaar heel uitgebreid aan de lijn. En toen bleken we allebei net onze eerste hond te hebben. We hadden direct een klik. Ik bewonder hoe ze haar bedrijf heeft neergezet. En dat wij samenwerken vind ik echt de kers op de taart. Formeel nu 3 of 4 jaar.

Wat zou je willen meegeven aan toekomstige deelnemers van de Swalef Academie? Waarom zouden zij voor Swalef moeten kiezen?
We zitten op veel punten op dezelfde lijn. Kleine groepen, persoonlijke aandacht en een gunstig tijdstip. Er wordt ook discipline gevraagd om thuis aan de slag te gaan. Je moet natuurlijk ook die toets doen. En waarom ik jullie verder altijd aanbeveel? Swalef is snel en klantgericht. Als het urgent is, maken we gewoon een privé module. Dat vind ik ook fantastisch. Dus die kleine groepen, en die toets, en het fijne tijdstip, en de overzichtelijkheid qua tijd. Dat je als deelnemer zegt ‘ik ga even 3 maanden in de snelkookpan’. Ja, dan heb je ook echt wat. Een goede formule. Mensen komen ook met plezier. En dat persoonlijke. Je krijgt je broodjes met naamkaartjes. Dat zijn van die kleine dingen die toch groot zijn. Net als het zakje bonbons bij de diploma-uitreiking. Met die persoonlijke aandacht vind ik dat Swalef het verschil maakt en ik zal niet de enige zijn. Voor mijn gevoel groeit daarmee om meerdere redenen Swalef qua deelnemersaantal. Dat komt omdat er vanuit de klant wordt gedacht.

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.