Risicomanagement tijdens Covid-19

sep 29

Printen?
Download hieronder het pdf bestand.

Download PDF blog

Geschreven door: Martijn Vos

 

Risico’s zijn er iedere dag en overal. Met de Covid-19 uitbraak, hebben we dit allemaal mee gekregen. Risicomanagement gaat onder andere over het in kaart brengen van de risico’s, de impact inschatten, beheersmaatregelen nemen en de governance daarvan regelen.

In analogie met de Covid-19 uitbraak: de overheid maakte een dashboard met informatie en signaalwaarden. Maar hoe kom je aan de juiste informatie? En wat moet je precies doen om de impact van de risico’s te beperken? Hoe moet je informatie interpreteren en communiceren?

Ook bij pensioenfondsen speelt veel op het gebied van risicomanagement. Fondsen moeten bijvoorbeeld de risico’s op het korten van aanspraken in kaart brengen, en dit ook communiceren naar deelnemers. Een bestuur oefent hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een crisis. Voor welke zaken kan je je verzekeren? Welke situaties wil je ten koste van alles voorkomen etc. En ook hier geldt: hoe wil je de governance inrichten zodat iedereen in het fonds weet welke rol op zich te nemen?

Tijdens de Leergang Risicomanagement komen al deze zaken aan bod! Op 27 november bespreek ik hoe je invulling kan gegeven aan het risicomanagement binnen pensioenfondsen, dashboards, scenario-analyse, meten is weten etc.

Heb je interesse? Aanmelden voor de Leergang risicomanagement kan hier. Kijk hier voor al onze opleidingen.

Datum: 29 september 2020

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.