Pensioenopleidingen

Met ingang van 4 juni a.s. wordt Monica Swalef partner bij KPMG, en de nieuwe Head of Pensions Advisory.
Bekijk het persbericht

Dit betekent mede dat adviesopdrachten en opleidingen vanuit Swalef per 31 mei 2021 geen doorgang zullen hebben. Het is daarom niet mogelijk om je aan te melden voor opleidingen.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met maritte@swalef.nl

Wil je graag kennis opdoen? Dan ben je bij onze academie aan het juiste adres. Als je op zoek bent naar kwaliteit, deskundigheid, een persoonlijke benadering, topdocenten en kleine groepen, dan is onze academie echt iets voor jou.

Opleidingskalender

Klik op onderstaande button om direct te kijken welke opleidingen en events wij (en wanneer) allemaal aanbieden.

Lees verder

Direct aanmelden

Direct aanmelden voor een opleiding of event? Klik dan op onderstaande button.

Lees verder

Wat klanten vinden

Wil je weten wat deelnemers van onze opleidingen vinden? Klik dan op de onderstaande button.

Lees verder

Maatwerk (incompany) en open inschrijving

Klik op de button hieronder om meer te weten te komen over maatwerk en open inschrijvingen.

Lees verder

Interesse in een pensioenopleiding?

Werk jij bij een grote of middelgrote onderneming, ondernemingsraad, bedrijfstak-, ondernemings-, beroeps-, of algemeen pensioenfonds, verzekeraar, premiepensioeninstelling, pensioenuitvoeringsorganisatie, of in een adviespraktijk? Werk je als HR-manager, financieel manager, pensioenfondsbestuurder, lid van een verantwoordings- of belanghebbendenorgaan, lid van een raad van toezicht, pensioenprofessional, adviseur, advocaat, accountant of actuaris? Of houd je je op een andere manier bezig met pensioen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een pensioenopleiding!

Opleidingskalender en aanmelden

In onze opleidingskalender tref je een overzicht aan van al onze opleidingen die wij op ons kantoor in Woerden organiseren. Deze trainingen kunnen wij ook op locatie verzorgen. De kalender is ingedeeld per opleiding. Bekijk hier onze opleidingskalender. Wil je je graag aanmelden voor een opleiding? Dat kun je hier doen in het aanmeldformulier.

Docenten

Onze docenten zijn pensioenprofessionals en opereren in de top van hun vakgebied. Zij weten jou te boeien en de lesstof op een plezierige wijze te brengen. Met praktijkvoorbeelden leer je de theorie en worden knelpunten ontmaskerd. De actualiteit wordt altijd betrokken. Interactie tussen jou en de docent staat altijd centraal. Bekijk hier onze docenten.

Docenten aan het woord

In onze brochure ‘docenten aan het woord’ hebben wij diverse docenten geïnterviewd. Je maakt zo kennis met een aantal van onze docenten. Via interviews waardoor je leest over hun drijfveren. Allemaal praktijkmensen die opereren in de top van de markt, goed kunnen uitleggen en bij ons passen. Bekijk de brochure hier.

Permanent bijblijven met Permanente Educatie (PE)

Als je een pensioenopleiding bij ons hebt gevolgd, kun je zelf PE punten aanvragen bij:

 • Het Koninklijk Actuarieel Genootschap en Actuarieel Instituut
 • De Federatie Financieel Planners
 • De Nederlandse Orde van Pensioen Deskundigen
 • De Nederlandse Orde van Advocaten
 • De toekenning van deze punten wordt bepaald door de betreffende instantie. Daarnaast ontvang je van ons Academie punten, omdat wij graag zelf een bijdrage aan de Permanente Educatie in de pensioensector leveren.

De toekenning van deze punten wordt bepaald door de betreffende instantie. Tevens verstrekt Swalef per opleiding een certificaat met daarop Swalef Academie punten.

SPEN/CPION gecertificeerd

SPEN/CPION diploma ontvangen op Registeropleiding Geschiktheid Pensioenfondsen niveau A en/of B – Gecertificeerd sinds 1 januari 2013. Onze geschiktheidsopleidingen zijn SPEN/CPION gecertificeerd. Met een SPEN/CPION diploma kun je bij De Nederlandsche Bank aantonen dat je voldoet aan Geschiktheidsniveau A en/of B. SPEN (Stichting Permanente Educatie Nederland)/CPION heeft ons sinds 1 januari 2013 gecertificeerd op niveau A en niveau B (toen nog I en II).

Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) heeft voor onze Registeropleiding Geschiktheid Pensioenfondsen niveau A en niveau B het SPEN (Stichting Permanente Educatie Nederland) certificaat toegekend.  Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) is een landelijke dienstverlenende organisatie op het gebied van cursussen en opleidingen, die kunnen worden gevolgd in het kader van Permanente Educatie. Het doel van SPEN is om door middel van een kwalitatieve toetsing onderscheid aan te brengen in het uitgebreide aanbod aan seminars, cursussen en korte opleidingen in Nederland.

We kunnen bij Swalef overigens geen uitsluitsel geven over het voldoen aan het geschiktheidsniveau. Dit is aan De Nederlandsche Bank. Wij doen er uiteraard alles aan, zodat jij geschikt wordt op niveau A of B.

Jouw pensioenbibliotheek wordt aangevuld

We schrijven onze lesmaterialen zelf en houden ze actueel. De bijlagen ontvang je altijd digitaal en zo leveren we een bijdrage aan jouw pensioenbibliotheek.

Wil je een kort en bondig overzicht van al onze opleidingen? Download hieronder de factsheet.

Download onze factsheet

Waarom kiezen voor een pensioenopleiding bij ons:

 • Kwalitatief, deskundig en professioneel
 • Persoonlijke benadering
 • Topdocenten met actuele kennis
 • Kleine groepen met interactie
 • Netwerkmogelijkheden
 • Divers gezelschap met dezelfde drive

Wij bieden de volgende opleidingen aan: