Aanbeveling Swalef | Thamar Sikkes

Als onzekere eerstejaars rechtenstudent begon ik 5 jaar geleden bij Swalef aan mijn eerste echte ‘bijbaan’ met jurisprudentieonderzoek, het inscannen van vakartikelen en het opzoeken van relevante literatuur voor de juridische bibliotheek van Swalef. Ik had geen idee hoe alles werkte, hoe je diende te communiceren binnen een bedrijf, hoe je uren moest schrijven en zelfs niet hoe je track changes moest bijhouden in een word document. Omdat ik goed werd begeleid door al mijn collega’s en doordat mij al snel werd geleerd hoe ik bovenstaande zaken moest uitvoeren, heb ik mijzelf binnen korte tijd kunnen ontwikkelen binnen Swalef.

Ik zie Monica Swalef echt als mijn ‘leermeester’, als ik het zo kan zeggen. Daarnaast hebben mijn collega’s mij bij alles, van lesmaterialen vervaardigen tot adviezen schrijven of communicatie binnen (en buiten) kantoor meegenomen in hun denkwijze en deelden zij hun kennis en vaardigheden, zodat ik als (onwetende) student daar ook iets van kon leren. En dat is mijns inziens goed gelukt.

In de afgelopen 5 jaar heb ik ontzettend veel geleerd, van inhoudelijke zaken m.b.t. pensioen tot communiceren in teamverband. Naast het advieswerk en het voorbereiden van opleidingen, van het koffiezetapparaat schoonmaken tot het aanspreken van klanten. Alle collega’s waar ik mee heb gewerkt bij Swalef hebben daaraan bijgedragen. In die 5 jaar heb ik ook ontzettend veel kansen gekregen, waar ik Swalef ontzettend dankbaar voor ben. Zonder al die kansen had ik  mijzelf niet kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Zonder die kansen had ik niet alle fouten kunnen maken die ik heb gemaakt, en had ik er niet van kunnen leren. Want van fouten leer je :-).

De pragmatische aanpak die wij op kantoor hanteren heeft mij heel veel goeds gedaan. Mocht je er ooit over nadenken om te gaan solliciteren bij Swalef: doe het! Nergens ga je zo veel kansen krijgen als hier. Met een open en proactieve houding kun je heel veel leren. Ik wil daarom iedereen heel erg bedanken voor al het geduld en de tijd die zij in mij gestoken hebben, waardoor ik mijzelf op werkgebied heb kunnen ontwikkelen!