Team en docenten Swalef

Iedereen binnen het team van Swalef zet altijd een stapje extra en heeft oog voor detail én overzicht. Ons hele team van pensioenjuristen- en opleiders houden van transparante en informele communicatie en willen altijd op de hoogte zijn van alle laatste ontwikkelingen. Deze kennis delen wij dan ook graag en hopen zo bij te dragen aan een evenwichtig Nederlands pensioenstelsel. Leer ons team hieronder kennen!

Monica Swalef

Monica Swalef

Managing Partner en oprichter van Swalef. Altijd druk met het samen nog beter doen. Zowel als pensioenjurist op een ingewikkelde casus, als wel als opleider bij onze eigen academie. Meer weten over Monica?

Lees verder >

Oktober 2020 bewerkt

Maritte van Munster

Heb je een opleidingsvraag? Bel of mail Maritte. Vanaf 2016 werkzaam bij Swalef en nu actief als opleidingscoördinator. Hoe? Met veel enthousiasme en altijd goedlachs. Maar ook er op toeziend dat alles goed verloopt en tot in de puntjes is verzorgd.  Meer weten over Maritte?

Lees verder >

Tahirah website swalef

Tahirah Welgraven

Tahirah ondersteunt, als opleidingsmedewerker, Maritte bij alle werkzaamheden van de Academie. Sinds maart 2020 is zij werkzaam bij Swalef. Tahirah is enthousiast, vrolijk en staat klaar om je te helpen bij vragen over de Academie.

Lees verder >

IMG_0423

Kasandra Secreve

Kasandra is sinds augustus 2020 werkzaam als juridisch medewerker bij Swalef. Daarnaast studeert ze sinds 2018 Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Kasandra is leergierig, enthousiast en een harde werker.

Lees verder >

Elise van Pijlen

Elise van Pijlen

Elise is sinds februari 2021 werkzaam als juridisch medewerker bij Swalef. In augustus 2020 heeft ze haar bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Utrecht. Elise is behulpzaam, gedisciplineerd en leergierig.

Lees verder >

Alexander filius

Alexander Filius

Alexander Filius doceert Leergang B+ | Verdieping Vermogensbeher | DNB guidance normenkader beleggingskennis | Module 4. Alexander werkt bij Bartolus Advocaten en heeft ruime ervaring opgedaan in het adviseren van pensioenfondsen en pensioenbeheerders. Hiervoor was hij vijf jaar als hoofd juridische zaken van Kempen verantwoordelijk voor de inhoud van vermogensbeheercontracten met pensioenfondsen. 

allard bruinshoofd

Allard Bruinshoofd

Allard Bruinshoofd is docent bij de Masterclass niveau B+ | Ervaringen met IORP II. Allard werkt sinds drie jaar als beleidsadviseur Pensioenen bij De Nederlandse Bank.

Ben Schuurman

Ben Schuurman is docent bij de Masterclass niveau E | Fiscale aspecten van het pensioenakkoord bij Swalef. Hij werkt als voorzitter van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen bij de Belastingdienst. Ook communiceert hij met de kennisgroep pensioenen rechtstreeks met onder andere pensioenfondsen, verzekeraars en pensioenadviseurs. Ben verzorgt cursussen op persoonlijke titel en namens de Belastingdienst, op universiteiten en in pensioenkringen. Ben heeft veel ervaring met meerdere fiscale kennisgebieden.

Frank de Klerk

Frank de Klerk

Frank de Klerk is docent bij Registeropleiding niveau A en B | Module 8. Naast docent bij Swalef is Frank sinds januari 2012 trainer, (team)coach en talentmanager bij de HDLG Groep. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het meten en benutten van het talent dat aanwezig is binnen een organisatie. En hoe je dit talent kunt inzetten om de ambities te realiseren in een inspirerend werkklimaat.

Frank Verschuren

Frank Verschuren

Frank Verschuren is docent bij de opleiding Geschiktheidsniveau A en B | Module 3. Sinds januari 2020 is hij partner bij AethiQs, een bedrijf met onafhankelijke adviseurs. Vóór januari was hij ruim 13 jaar partner bij Sprenkels & Verschuren, een actuarieel adviesbureau voor pensioenfondsen, ondernemingen, verzekeraars en banken.

Guurtje Wolters

Guurtje Wolters

Guurtje Wolter is docent bij de Geschiktheidsopleiding niveau A | Module 8. Zij specialiseert zich in het toetsingsgesprek bij DNB. Guurtje is eigenaar van Bestuur en Dynamiek, waar ze directies en besturen ondersteunt bij governancevraagstukken en bij de voorbereiding op onderzoeken en vragen van de externe toezichthouder. Ook heeft ze ervaring als extern toezichthouder, intern toezichthouder, manager en organisatie-adviseur.

Hans van MeertenHans van Meerten

Hans van Meerten

Hans van Meerten doceert de Masterclass Europa, IORP II en andere Europese ontwikkelingen | niveau E.  Hans is daarnaast hoogleraar Internationaal Pensioenrecht aan de Universiteit Utrecht.

Kornelis

Kornelis Wetsema

Kornelis Wetsema is docent bij Registeropleiding niveau A en B | Module 7.  Hij is namelijk communicatiespecialist. Kornelis is daarnaast bestuurslid bij Stichting Metropool Regio Zwolle.

20201013 Foto Leon

Léon Zijlmans

Léon Zijlmans doceert de opleiding niveau Pre-A, een opstap naar de opleiding Geschiktheidsniveau A. Sinds 2005 is hij eigenaar van Zijlmans Pensioenadvies en Actuariaat (ZPA). Sinds 1980 is hij al werkzaam in de pensioenwereld.

Marc Vijver

Marc Vijver

Marc Vijver doceert de Leergang niveau B+ | Verdieping Vermogensbeheer en de Registeropleiding niveau A en B | Module 6 Vermogensbeheer. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht bij een Bedrijfstakpensioenfonds (Hibin), lid van de Raad van Advies bij European Option Academy en bestuurslid bij Pangea Ultima B.V.

Martijn Vos 0199

Martijn Vos

Martijn Vos doceert de Registeropleiding Geschiktheidsniveau A en B | Module 5. Hij werkt bij Ortec Finance waar hij uitvoerend directeur is van de afdeling Risicomanagement Pensioenen.

Myrthe

Myrthe Oosterhout

Myrthe Oosterhout geeft de opleiding Geschiktheid niveau A en B | Module 2. Ze werkt als consultant bij Focus Orange, een bedrijf dat organisaties bij het opstellen van beleid op het gebied van personeel, arbeidsvoorwaarden en pensioen helpt. 

Nienke Platenburg

Nienke Platenburg

Nienke Platenburg doceert de opleiding Geschiktheidsniveau A | Module 8. Ze is lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Pensioenfonds MSD en Partner bij Mens&Kennis.

Foto Pascal Hogenboom

Pascal Hogenboom

Pascal Hogenboom is docent bij de Leergang niveau B+ | Risicomanagement en governance i.v.m. IORP II | Module 2. Pascal is o.a. docent, oud beroepsmilitair en voormalig CEO van Aon Hewitt. Tegenwoordig werkt Pascal als founding partner bij Arbor Consulting en adviseert financiële instellingen op het gebied van strategisch (risico)management, stakeholdermanagement en crisismanagement.

20191014 Remco Dijkstra

Remco Dijkstra

Remco Dijkstra is docent bij Registeropleiding niveau A en B | Module 3. Naast docent bij Swalef is Remco sinds 2009 partner bij Sprenkels & Verschuren, een actuarieel adviesbureau voor pensioenfondsen, ondernemingen, verzekeraars en banken.

Ronald DoornbosRonald Doornbos

Ronald Doornbos

Ronald Doornbos is docent bij de Masterclass niveau B+ | Pensioenakkoord. Hij is bestuurslid bij het Koninklijk Actuarieel Genootschap (de Nederlandse beroepsvereniging van actuarissen en actuarieel analisten), en daarnaast mede-eigenaar van Crunchr en Focus Orange. 

Sandra Smits

Sandra Smits

Sandra Smits is docent bij de Registeropleiding niveau A en B | Module 8. Zij specialiseert zich in het toetsingsgesprek bij DNB. Met haar bedrijf Mens&Kennis richt ze zich op vraagstukken rondom geschiktheid, gedrag, samenwerken, (zelf)evaluaties en verhogen van persoonlijke- en teameffectiviteit. Sandra is sinds 1987 werkzaam in de financiële sector.