Governance informatiepagina

Ben je geïnteresseerd in het versterken van de governance van pensioenfondsen? Dan ben je op deze informatiepagina aan het juiste adres!

Best practices & trends governance pensioenfondsen

Interviewboek met overwegingen van pensioenfondsbestuurder. Lees verder >

InkijkexemplaarBestellen
Wet versterking bestuur pensioenfondsen

Als je het precies wilt weten. Wetteksten en parlementaire behandeling, thematisch weergegeven. Lees verder >

InkijkexemplaarBestellen Bijlagen boek bekijken
Geïnteresseerd in het versterken van de governance van pensioenfondsen?

Dan kunnen onze boeken voor jou heel erg nuttig zijn. De eerste exemplaren van de boeken werden uitgereikt aan Liesbeth Goverse, Afdelingshoofd Toezicht Middelgrote Pensioenfondsen bij De Nederlandsche Bank en aan Erik Bakker, Directeur BSG Pension Management B.V. en voorzitter Raad van Advies Swalef Academie.

Liesbeth noemde het boek Wet versterking bestuur pensioenfondsen ‘zeer bruikbaar’ en vertelde: “Ik heb de eerste druk van het boek veel gebruikt, en ga dat ook bij deze tweede druk doen. Verder vertelde ze: “Als je denk dat dit een opsomming is: dat is het niet. Hier zit echt veel denkwerk achter”

Erik zei het volgende over het boek Best practices & trends governance pensioenfondsen: “Ik beveel het boek van harte aan, dit helpt de hele sector.”

Else Bos, directeur van De Nederlandsche Bank, schrijft verder in het voorwoord op pagina 33 het volgende: “Dit naslagwerk bevat een geactualiseerde weergave van de wettelijke bepalingen en de parlementaire geschiedenis van de wetgeving op het terrein van pensioenfondsgovernance, en van de normen uit de – in 2018 herziene – Code Pensioenfondsen. Daarmee biedt dit boek een handzaam overzicht van alle wettelijke eisen plus de afwegingen die de wetgever heeft gemaakt bij het realiseren daarvan.”

Governance nieuws
Meer tonen
Aanbevelingen boek Wet versterking bestuur pensioenfondsen ‘voor als je het precies wilt weten’
Hoe gebruik je de boeken Wvbp en Best practices governance pensioenfondsen? – Monica legt uit