Filmpagina overzicht

Op deze pagina staan alle filmpjes die we maakten voor inspiratie. Onze nieuwste reeks heet ‘Swalef inspireert’.
Deze filmpjes zijn gekoppeld aan ons nieuwe label ‘Swalef Excellence’.

Daarnaast hebben we inspiratiefilmpjes betreffende ‘hoe om te gaan met de Corona crisis en de periode daarna’.
Eerst vroegen we pensioenfondsbestuurders en andere professionals in de sector hoe zij er mee om gingen.
Nadat we wat meer gewend raakten aan de situatie pasten we de reeks aan ‘hoe gaan ze te werk in de nieuwe realiteit?’.
Mooi overzicht van het aanpassingsvermogen van een groot aantal van onze Nederlandse pensioenfondsbestuurders.
Van beide reeksen maakten we ook een compilatie.

Swalef inspireert

Swalef inspireert: Hoorzitting Pensioenakkoord – Hans van Meerten en Erik Lutjens

Wat is het toch geweldig om te ervaren wat een top-netwerk we hebben. Zo waren onze webinar-inleiders Hans van Meerten en Erik Lutjens allebei gevraagd als specialist in de hoorzitting over het Pensioenakkoord in de Tweede Kamer afgelopen week. Heb je het gemist? We hebben ze even achter elkaar voor je in een filmpje gezet… Gelijk een samenvatting van onze webinars!

Swalef past zich aan de verzwaarde COVID-19 maatregelen aan

We moeten het samen doen. Daarom zien we elkaar vanaf 14 oktober 2020 voorlopig alleen online voor de opleidingen en onze adviespraktijk. Lees hier ons Coronabeleid.

Swalef inspireert: Bob de Wit en Michael van Everdingen over leiderschap

Wat leuk, Bob de Wit, Professor of Strategic Leadership Nyenrode Business University, en Michael van Everdingen, Managing Partner Strategy Works, maakten een filmpje over leiderschap naar aanleiding van een ontmoeting met Monica. Past precies binnen onze nieuwe reeks ‘Swalef inspireert’ gekoppeld aan het vorige week geïntroduceerde label ‘Swalef Excellence’… hoogwaardige, exclusieve tweedaagse opleidingen.

Swalef inspireert: Janko Gorter en Hans de Boer van DNB over toezicht

Na onze filmpjes over ‘besturen in crisistijd’ en ‘besturen in de nieuwe realiteit’, is hier de nieuwe reeks ‘Swalef inspireert’. Hoeft eigenlijk geen introductie. Behalve dan, dat we de filmpjes koppelen aan ons nieuwe label ‘Swalef Excellence. Janko Gorter en Hans de Boer van DNB praten je in het eerste filmpje van de reeks bij over toezicht. Veel kijkplezier!

Besturen in de nieuwe realiteit

Compilatiefilm:  besturen in de nieuwe realiteit

“The best of” van alle filmpjes over besturen in de nieuwe realiteit

Gisella van Vollenhoven:  besturen in de nieuwe realiteit

Gisella van Vollenhoven, lid van de Raad van Commissarissen van a.s.r. en lid van de Raad van Toezicht van Pensioenfonds Vervoer aan het woord. ”Belangrijk om te vragen aan elkaar hoe het gaat.” Bekijk hier haar filmpje.

Lenneke Roodenburg:  besturen in de nieuwe realiteit

Lenneke Roodenburg, manager bestuursbureau Pensioenfonds Achmea aan het woord. “Deze situatie vraagt om vertrouwen geven”

Hoe dat zit, bekijk je in de nieuwe aflevering in onze serie.

Peter Borgdorff:  besturen in de nieuwe realiteit

Peter Borgdorff, directeur van pensioenfonds Zorg en Welzijn, aan het woord. ”Met elkaar de schouders eronder.” Bekijk hier zijn filmpje.

Leen Paape:  besturen in de nieuwe realiteit

Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance op Nyenrode en Voorzitter van de Raad van Toezicht van het SNS Reaal Pensioenfonds, aan het woord. “Modellen zijn maar beperkt houdbaar” is een van de prikkelende uitingen die hij doet. Hoe dat zit, bekijk je in de nieuwe aflevering in onze serie.

Gratis handboek: Best practices & Lessons learned in Corona crisistijd

Bij Swalef faciliteerden wij de afgelopen periode verschillende Virtual Meetings en inspiratiefilmpjes. Bestuurders en specialisten deelden hun kennis. Nu zijn alle visies en tips digitaal gebundeld in ons boekje: Besturen in tijden van crisis. Je kunt deze downloaden door hier te klikken.

pdf thumbnail

Norma van den Berg: besturen in de nieuwe realiteit

Norma van den Berg is bestuurder van drie pensioenfondsen waaronder BPF Bouw. Wij vroegen haar: ”Welke eigenschappen heb je nu extra nodig?” Bekijk het filmpje, waarin zij uitlegt hoe zij omgaat met de huidige situatie en tips geeft welke eigenschappen nu belangrijk zijn bij het besturen van een pensioenfonds tijdens de huidige crisis.

Marco Zannoni:  besturen in de nieuwe realiteit

Besturen in de nieuwe realiteit. Hoe werkt dat voor iemand bij wie crisis z’n dagelijks werk is? Hoe kijkt Marco Zannoni, directeur COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, tegen de nieuwe fase aan waar we in beland zijn. Radicale eerlijkheid. Wat houdt dat in? Kijk de nieuwe aflevering in onze serie.

Gül Poslu:  besturen in de nieuwe realiteit

Gül Poslu, Head of Consultant Relations Netherlands bij NN Investment Partners, werkte direct mee toen we haar vroegen om een filmpje te maken over ‘besturen in de nieuwe realiteit’. ‘Hoe gaat het met je?’ Wie had gedacht dat die vraag zo belangrijk zou worden…. We komen er nu echt achter wat belangrijk is: er zijn!’

Besturen in crisistijd

Compilatiefilm:  besturen in de tijden van crisis

“The best of” van alle filmpjes over besturen in tijden van crisis

Pieter Verhoog: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het negende filmpje van een reeks. Pieter Verhoog, bestuurder BPF Levensmiddelenbedrijf, heeft een mooie boodschap voor de sector.

Tim Kamphorst: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het achtste filmpje van een reeks. Tim Kamphorst, partner van The Executive Network, heeft een mooie boodschap voor de sector.

Guus Wouters: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het zevende filmpje van een reeks. Guus wouters, onafhankelijk voorzitter van BPF Wonen aan het woord.

Het Swalef pand is ingericht op een 1.5 meter samenleving!

Ondernemen is vaak direct schakelen. En vandaag de dag helemaal natuurlijk. De crisis maakt ook inventief. 1,5 meter samenleving? Wij zijn er klaar voor. Bij ons trouwens relatief makkelijk. In veel andere sectoren en bedrijven erg moeilijk om dat te realiseren. Wil je het resultaat zien? Kijk het filmpje hieronder.

Emanuel Geurts: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het zesde filmpje van een reeks. Emanuel Geurts, belangenbehartiger bij de Unie, aan het woord.

Willem Reijn: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het vijfde filmpje van een reeks. Willem Reijn, beleidsadviseurs pensioenen ANBO, aan het woord.

Toine van der Stee: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het derde filmpje van een reeks. Toine van der Stee, bestuursvoorzitter van Pensioenfonds UWV, aan het woord.

Sandra Smits: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het vierde filmpje van een reeks. Sandra Smits van Mens&Kennis (en docente bij ons), aan het woord.

Pascal Hogenboom: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten, waaronder bestuurders zelf. Kijk hier gerust het tweede filmpje van een reeks. Pascal Hogenboom, onder andere adviseur van pensioenfondsen, aan het woord. Hij  geeft een aantal zeer praktische tips. Plus een inkijkje in zijn leven nu iedereen zoveel mogelijk binnen blijft.

José Suarez Menendez: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het eerste filmpje van een reeks. José Suarez Menendez voorzitter van Het nederlandse pensioenfonds aan het woord.

 

Monica Swalef in de ‘Situation Room’

Toen Bas Westerweel vroeg of Monica mee wilde doen aan een gesprek in zijn ‘Situation Room’ over hoe je voor jezelf en je organisatie aan rust, vertrouwen en energie bouwt, om beter uit deze crisis te komen, hoefde zij niet lang na te denken. “Bij Swalef wordt er altijd snel geschakeld ” horen we toch al vaak terug…. Dus ook zeker in deze rare tijden. Kijk hier het filmpje met het resultaat:

Een kijkje in de keuken

Ben je benieuwd hoe ons kantoorpand eruit ziet? Neem dan een kijkje in de keuken en bekijk het onderstaande filmpje.