Filmpagina overzicht

Besturen in de nieuwe realiteit

Compilatiefilm:  besturen in de nieuwe realiteit

“The best of” van alle filmpjes over besturen in de nieuwe realiteit

Peter Borgdorff:  besturen in de nieuwe realiteit

Peter Borgdorff, directeur van pensioenfonds Zorg en Welzijn, aan het woord. ”Met elkaar de schouders eronder.” Bekijk hier zijn filmpje.

Leen Paape:  besturen in de nieuwe realiteit

Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance op Nyenrode en Voorzitter van de Raad van Toezicht van het SNS Reaal Pensioenfonds, aan het woord. “Modellen zijn maar beperkt houdbaar” is een van de prikkelende uitingen die hij doet. Hoe dat zit, bekijk je in de nieuwe aflevering in onze serie.

Norma van den Berg: besturen in de nieuwe realiteit

Norma van den Berg is bestuurder van drie pensioenfondsen waaronder BPF Bouw. Wij vroegen haar: ”Welke eigenschappen heb je nu extra nodig?” Bekijk het filmpje, waarin zij uitlegt hoe zij omgaat met de huidige situatie en tips geeft welke eigenschappen nu belangrijk zijn bij het besturen van een pensioenfonds tijdens de huidige crisis.

Marco Zannoni:  besturen in de nieuwe realiteit

Besturen in de nieuwe realiteit. Hoe werkt dat voor iemand bij wie crisis z’n dagelijks werk is? Hoe kijkt Marco Zannoni, directeur COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, tegen de nieuwe fase aan waar we in beland zijn. Radicale eerlijkheid. Wat houdt dat in? Kijk de nieuwe aflevering in onze serie.

Gül Poslu:  besturen in de nieuwe realiteit

Gül Poslu, Head of Consultant Relations Netherlands bij NN Investment Partners, werkte direct mee toen we haar vroegen om een filmpje te maken over ‘besturen in de nieuwe realiteit’. ‘Hoe gaat het met je?’ Wie had gedacht dat die vraag zo belangrijk zou worden…. We komen er nu echt achter wat belangrijk is: er zijn!’

Besturen in crisistijd

Gratis handboek: Best practices & Lessons learned in Corona crisistijd

Bij Swalef faciliteerden wij de afgelopen periode verschillende Virtual Meetings en inspiratiefilmpjes. Bestuurders en specialisten deelden hun kennis. Nu zijn alle visies en tips digitaal gebundeld in ons boekje: Besturen in tijden van crisis. Je kunt deze downloaden door hier te klikken.

pdf thumbnail

Pieter Verhoog: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het negende filmpje van een reeks. Pieter Verhoog, bestuurder BPF Levensmiddelenbedrijf, heeft een mooie boodschap voor de sector.

Tim Kamphorst: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het achtste filmpje van een reeks. Tim Kamphorst, partner van The Executive Network, heeft een mooie boodschap voor de sector.

Guus Wouters: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het zevende filmpje van een reeks. Guus wouters, onafhankelijk voorzitter van BPF Wonen aan het woord.

Het Swalef pand is ingericht op een 1.5 meter samenleving!

Ondernemen is vaak direct schakelen. En vandaag de dag helemaal natuurlijk. De crisis maakt ook inventief. 1,5 meter samenleving? Wij zijn er klaar voor. Bij ons trouwens relatief makkelijk. In veel andere sectoren en bedrijven erg moeilijk om dat te realiseren. Wil je het resultaat zien? Kijk het filmpje hieronder.

Emanuel Geurts: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het zesde filmpje van een reeks. Emanuel Geurts, belangenbehartiger bij de Unie, aan het woord.

Willem Reijn: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het vijfde filmpje van een reeks. Willem Reijn, beleidsadviseurs pensioenen ANBO, aan het woord.

Toine van der Stee: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het derde filmpje van een reeks. Toine van der Stee, bestuursvoorzitter van Pensioenfonds UWV, aan het woord.

Sandra Smits: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het vierde filmpje van een reeks. Sandra Smits van Mens&Kennis (en docente bij ons), aan het woord.

Pascal Hogenboom: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten, waaronder bestuurders zelf. Kijk hier gerust het tweede filmpje van een reeks. Pascal Hogenboom, onder andere adviseur van pensioenfondsen, aan het woord. Hij  geeft een aantal zeer praktische tips. Plus een inkijkje in zijn leven nu iedereen zoveel mogelijk binnen blijft.

José Suarez Menendez: besturen in tijden van crisis

Een pensioenfonds besturen tijdens een crisis. Hoe doe je dat eigenlijk? We vroegen het een aantal specialisten waaronder bestuurders zelf. Kijk gerust hier het eerste filmpje van een reeks. José Suarez Menendez voorzitter van Het nederlandse pensioenfonds aan het woord.

 

Monica Swalef in de ‘Situation Room’

Toen Bas Westerweel vroeg of Monica mee wilde doen aan een gesprek in zijn ‘Situation Room’ over hoe je voor jezelf en je organisatie aan rust, vertrouwen en energie bouwt, om beter uit deze crisis te komen, hoefde zij niet lang na te denken. “Bij Swalef wordt er altijd snel geschakeld ” horen we toch al vaak terug…. Dus ook zeker in deze rare tijden. Kijk hier het filmpje met het resultaat: