De dag van.. Thamar Sikkes - Juridisch medewerker

nov 27

Thamar Sikkes | Juridisch medewerker | Klik hier voor de Swalef teampagina van Thamar

Waar ben je op een gemiddelde werkdag zoal mee bezig?

Van alles eigenlijk. Mijn gemiddelde werkdag begint altijd met een cappuccino (die zijn zo lekker hier!). Daarna maak ik een beknopte planning van wat ik allemaal ga doen, wat mijn prio’s zijn en welke overleggen er deze week allemaal zijn. Eerst begin ik aan de ‘kleine’ zaken die snel afgehandeld kunnen worden, zoals kleine aanpassingen in een presentatie of rapportage. Daarna bereid ik voor mijn collega Monica Module 4 (Governance en uitbesteding) van de Leergang Vermogensbeheer voor, een opleiding die te volgen is aan de Swalef Academie. Na overleg met Monica doe ik een voorstel voor de presentatie en voor de bijbehorende reader met literatuur. Ook stel ik de lesmap op met alle relevante informatie die Monica kan gebruiken voor haar voorbereiding. Daarna is het tijd voor lunch met het team. Gezellig….en belangrijk vind ik.

Na de lunch krijg ik een spoedvraag van één van onze pensioenjuristen, waar ik direct mee aan de slag moet (dit stond niet op mijn planning!). Als ik hier bijna mee klaar ben komt de volgende vraag (dit keer van onze opleidingscoördinator, Maritte) alweer binnen! Zulk soort ‘ad hoc’ vragen vind ik altijd erg leuk om te doen, ik houd namelijk van afwisseling. Hierna maak ik een start met het opstellen van een nieuwsbericht, die ik morgen afmaak, zodat één van onze senior juristen de review hierop kan doen, en het daarna kan worden geplaatst op onze website.

Wat heb je geleerd in je tijd bij Swalef?

O, ja, goede vraag. Ik zie dat ik hier al weer 5 jaar actief ben. Heel veel geleerd in die tijd. Van inhoudelijke zaken die natuurlijk over pensioen gaan tot communiceren in teamverband; en van het koffiezetapparaat schoonmaken tot het aanspreken van klanten. De presentatie over pensioencommunicatie tijdens de alumni bijeenkomst in 2018 was misschien wel mijn meest ‘spannende’ moment. Maar heel leuk! Daarnaast heb ik intern aan een aantal projecten mogen meewerken, zoals het marketingcommunicatie project (nieuwe huisstijl en website), de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (door dit project ben ik mijn huidige master gaan volgen) en ik heb meegewerkt aan de boeken Wet versterking bestuur pensioenfondsen en pensioencommunicatie. Echt heel leuk dus die afwisseling. En natuurlijk dat contact met al die verschillende mensen. Te veel om op te noemen eigenlijk.

Jij zit vaak boven in de zogenaamde kantoortuin. Wat vind jij typerend voor de kantoortuin van Swalef?

Dat het altijd gezellig is, dat iedereen overal bij betrokken wordt. En dat je elkaar niet de hele dag mailt omdat je elkaar direct kunt aanspreken.

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.