De dag van… Monica Swalef

jul 30
Monica Swalef

Waar ben je op een werkdag zowel mee bezig?

Iedere dag is anders. En er gebeurt altijd van alles. In de pensioensector in het algemeen en in een bedrijf als het onze in het bijzonder. Gelukkig begin ik de dag altijd in alle rust met een lekkere groene thee. Daarna werk ik gestructureerd aan mijn ‘to-do-list’ voor die dag, totdat een spoedgeval (vaak in de adviespraktijk), de agenda op z’n kop zet. En die hectiek maakt ons vak tot het leukste wat er is. Naast inhoudelijk advieswerk en het overleg en projectmanagement dat daar bij hoort, ben ik ook vaak druk met opleidingen geven. Dat vind ik ‘na afloop’ altijd fantastisch om te doen. Van te voren brengt het meestal toch wat positieve spanning met zich mee, die tijdens een optreden altijd van je af valt. De combinatie van adviseren en opleiden zorgt er voor dat we op beide fronten op de top van de markt opereren. Soms mag ik ook arbiter zijn, ook erg leuk om te doen. Daarnaast ben ik vaak druk met het reilen en zeilen van Swalef, veel contact dus met alle collega’s, maar ook natuurlijk met onze opdrachtgevers, deelnemers, docenten, samenwerkingspartners. Heel leuk al die contacten, daar word ik altijd helemaal vrolijk van. In ons vak moet je continu ‘up-to-date’ zijn. Dus dat hoort ook bij mijn werkdag: lezen, lezen en nog eens lezen…heerlijk, en dan af en toe ook nog eens schrijven. Een blog of een artikel. Heel divers dus en daardoor superleuk!

Wat heb je allemaal geleerd in je tijd bij Swalef?

Tja, wat heb ik allemaal geleerd. Daarvoor geldt hetzelfde als bij de vorige vraag: ‘eigenlijk niet te benoemen’. Je hebt natuurlijk al wel bepaalde vaardigheden, maar van heel veel weet je niet dat je ze hebt. En als je dan een eigen bedrijf begint, alweer bijna 19 jaar geleden, kom je dat allemaal vanzelf tegen. Dus je leert in ieder geval jezelf heel goed kennen. Haha dat is les 1. Maar natuurlijk leer je ook van je collega’s. Iedere dag. Gelukkig heb ik tijdens mijn studie en met name tijdens mijn periode als wedstrijdroeier en daarna als coach van wedstrijdroeiploegen al geleerd te presteren op de toppen van m’n kunnen. En altijd door te gaan, ook als er wat tegenzit. Want dat is natuurlijk ook soms nodig. En wat je ook echt moet leren…is af en toe even stil te staan en te genieten van een succes. Groot of klein. Even met elkaar vieren. Vaak ben je al weer bezig met het volgende project. Nu ik er over nadenk….ja, dat is de belangrijkste les. Af en toe even stil te staan. Kan ik iedereen aanraden.

Wat vind jij typerend voor de kantoortuin van Swalef?

De kantoortuin bij Swalef staat voor gezelligheid. Iedereen deelt altijd zijn/haar verhalen met elkaar. Leuk om te zien. En je merkt ook dat het de prestaties goed doet. Iedereen is beter op de hoogte van elkaars werk en wanneer een extra handje nodig is. Heel blij mee.

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.