De dag van... Maritte van Munster | Opleidingsmanager

jan 09

Maritte van Munster | Opleidingsmanager

Waar ben je op een gemiddelde werkdag zoal mee bezig?

Mijn werkdagen zijn heel gevarieerd. Dat is ook wat ik er zo leuk aan vind! Als mijn werkdag begint, inventariseer ik welke opleidingen er de komende week worden gegeven. Dan bekijk ik welke voorbereidingen er nog nodig zijn. Samen met Bonita, mijn collega van de Academie, bespreken we hoe ver we zijn en wat er nog moet gebeuren. Daar volgen al genoeg leuke acties uit.

Ook houd ik me veel bezig met het plannen van de opleidingen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met de planning en invulling voor volgend jaar. Daar gaat een heel proces aan vooraf! Welke opleidingen willen we geven? En wanneer? Welke docenten kunnen we daarvoor inzetten? Samen met Monica en de docenten zelf, waar ik ook veel contact mee heb, worden programma’s opgesteld, data ingepland en informeer ik mogelijke deelnemers.

Met regelmaat krijg ik ook per mail of telefonisch de vraag of we een inhouse opleiding kunnen verzorgen. Bijvoorbeeld bij een pensioenfonds. Om zo’n opleiding helemaal op maat te kunnen maken, bespreek ik wensen en details met de contactpersonen. In de aanloop naar eigenlijk alle opleidingen overleg ik ook veel met alle collega’s en externe docenten over bijvoorbeeld het vervaardigen en aanleveren van de lesmaterialen. Maar ook met de eventuele opdrachtgever over de locatie, deelnemers en andere praktische informatie. Met de deelnemers onderhoud ik ook veel contact. Als er vragen zijn over bijvoorbeeld lesmaterialen, lesdagen of –tijden weten zij mij (gelukkig) te vinden :-)!

Wat heb je geleerd in je tijd bij Swalef?

Veel! Ik werk nu bijna 3 jaar bij Swalef en heb al veel grote stappen gemaakt. In 2 jaar ben ik gegroeid van opleidingsmedewerker naar opleidingscoördinator en inmiddels opleidingsmanager (per 1 januari 2019). Ik heb geleerd hoe belangrijk een planning is en hoe effectief het is om deadlines te stellen. Blijkt dat ik toch een verborgen talent voor plannen heb, haha! Bij mijn werk is het ook heel belangrijk vooruit te denken, werken en plannen én ook om vanuit de klant/deelnemer te denken. Dat heb ik echt wel geleerd hier.

Jij zit vaak boven in de zogenaamde kantoortuin. Wat vind jij typerend voor de kantoortuin van Swalef?

Dat we met alle collega’s zo open zijn. Ook al hebben we verschillende functies en zijn we allemaal verschillende mensen, we kunnen altijd bij elkaar terecht voor vragen. En het werkt natuurlijk heel snel als je bij elkaar zit. De kantoortuin is heel gemoedelijk. Er hangt een fijne sfeer, ook in drukte, en voelt eigenlijk ook wel een beetje als ‘thuiskomen’.

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.