De dag van… Joyce, juridisch medewerker

jun 05

Waar ben je op een werkdag zowel mee bezig?

Mijn werkdagen zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Mijn gemiddelde werkdag begint met een kopje thee, waarna ik mijn mailbox doorneem. Ik heb altijd een globale planning gemaakt en op basis van nieuwe taken uit mijn mails maak ik voor die dag mijn planning af. Ik help Monica bij het voorbereiden van een opleiding en stel daarvoor de lesmaterialen op, ook ben ik veel bezig met filen en mag ik soms helpen bij adviestrajecten. Bij Swalef zijn we ook actief op social media. Ik help daarom ook met het plaatsen en bedenken van berichten op social media. Daarnaast maak ik samen met Nienke de wekelijkse nieuwsdienst, de PWIB. Ook ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van een maandelijks VTO, het vaktechnisch overleg. Tijdens dit overleg kies ik een aantal actuele onderwerpen uit die wij dan bespreken om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de pensioenwereld. Op basis hiervan maak ik ook vaak nieuwsberichten, die we dan op onze website plaatsen. Flexibiliteit is belangrijk, want soms komen er tussendoor nog spoedopdrachten die snel moeten worden afgehandeld!

 

Wat heb je allemaal geleerd in je tijd bij Swalef?

Ik heb enorm veel geleerd in mijn tijd bij Swalef. Ik heb bijvoorbeeld heel goed leren plannen, maar ook geleerd hoe belangrijk communicatie is tijdens het werken in een team. Daarnaast heb ik natuurlijk kennis opgedaan over het Pensioenrecht, waar ik echt niks vanaf wist toen ik begon… Ook weet ik nu hoe je websites moet bijwerken en kan ik veel administratieve werkzaamheden verrichten.

 

Jij werkt nu vanaf 16 maart 2020 ten gevolge van het Coronavirus vanuit huis. Hoe gaat dat?

In het begin was het best even wennen, dat thuiswerken. Alles is in hele korte tijd heel snel veranderd als gevolg van het coronavirus. Je ziet je collega’s niet meer op kantoor, en ik mis de gezamenlijke lunch en de goede koffie! Maar ik merk dat we ondanks deze gekke periode nog steeds een hecht team zijn, omdat we elke dag overleggen met het team en goed weten van elkaar waar we mee bezig zijn op een dag. Toch gaat het thuiswerken me nu goed af en merk ik dat ook thuis de dag voorbij vliegt. Er valt nog genoeg te doen, ook thuis, en daar ben ik heel blij om!

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.