De dag van… Diederik Kok, Pensioenjurist

okt 28
Diederik Kok

Waar ben je op een werkdag zowel mee bezig?

Een dag is bijna nooit zoals ik denk dat de dag gaat lopen. Hoe ik de dag begin? Ik begin de dag met een blik op mijn agenda en mailbox: welke zaken moet ik vandaag afwerken? Daarna start ik altijd met de grootste klussen die mijn volle focus vergen. Het kan natuurlijk ook dat ik naar een bespreking met een klant toe ga.  Af en toe komt er ook een spoedklus in de adviespraktijk, en dan moet mijn hele agenda omgegooid worden. Die afwisseling, van de ene dag het grootste deel van de dag focussen op een rapportage die de deur uit moet, en de andere dag hectiek door een spoedklus, vind ik zo leuk aan mijn werk. Naast advieswerk geef ik af en toe ook opleidingen, wat mij ontzettend veel energie geeft. Door de drukte is plannen heel erg belangrijk. Maar ook het begeleiden van de juridisch medewerkers neem ik onder mijn hoede. Ook het schrijven van vakartikelen en nieuwsberichten over actuele onderwerpen komt in een gemiddelde werkweek altijd wel aan bod. Kortom: het zijn gevarieerde dagen!

Wat is typerend in je tijd bij Swalef?

Swalef adviseert eigenlijk altijd over complexe pensioen- en governancevraagstukken. Het niveau en de verwachtingen van onze klanten is daarom hoog. Dit heeft een dynamische werkomgeving tot gevolg, waar ik me eigenlijk erg prettig bij voel. Tegelijkertijd is het gezellig en hebben we veel lol met elkaar, ook erg belangrijk.

Wat vind jij typerend voor de kantoortuin van Swalef?

De kantoortuin bij Swalef staat voor een goede onderlinge communicatie en daardoor soms ook drukte. Maar ook af en toe volledige stilte. Zelf kan ik bijvoorbeeld helemaal in mijn focus zitten, en dan ben ik helemaal afgesloten. Dat is ook een kwaliteit die ik hier ontwikkeld heb, ha ha!

Disclaimer
Swalef streeft er naar de informatie correct en actueel te verstrekken. Aan de informatie die is verstrekt kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Swalef aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud en de informatie in dit nieuwsbericht.