Niels & het geldmysterie

Kinderboek Niels & het geldmysterie

In de Week van het geld www.weekvanhetgeld.nl (14 t/m 18 maart 2016), is het kinderboek Niels & het geldmysterie gelanceerd op basisscholen. Ook is het verspreid via Kinderzwerfboek-stations door heel Nederland. Ghino, de ambassadeur van Kinderzwerfboek en bekend van Zapp Checkpoint, heeft in deze week met kinderen gelezen uit het boek. Met behulp van Niels & het geldmysterie leren kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier van alles over sparen, rente, de bank, hypotheken en natuurlijk ook over pensioen.

Over het boek

Niels valt van de ene in de andere verbazing: hij moet bijna vijfduizend jaar sparen om een huis te kopen, als hij de bank geld geeft krijgt hij extra geld terug en mensen die met pensioen zijn hebben altijd vakantie. Hij wil alles weten en gaat in het boek op onderzoek uit. Het boek is een speels en educatief kinderboek voor kinderen vanaf 9 jaar en heeft als doel om kinderen al op jonge leeftijd de taal van geld bij te brengen, zodat zij als volwassenen weerbaar zijn op dit vlak.

Waarom dit boek?

Diede Panneman (Sprenkels & Verschuren), Monica Swalef (Swalef pensioenjuristen en academie) en Kornelis Wetsema (Catapult), met een achtergrond in actuariaat, pensioenrecht en communicatie, hebben gezamenlijk het boek geïnitieerd. Omdat financieel bewustzijn in het algemeen en pensioenbewustzijn in het bijzonder hun aan het hart gaat, sloegen zij de handen ineen. Met als resultaat: het kinderboek ‘Niels & het geldmysterie’ geschreven door Karin Merkus en geïllustreerd door Marvin Imhof. Een boek om kinderen al op jonge leeftijd op een leuke en leerzame manier te laten nadenken over (toekomstig) geld.

Niels en het geldmysterie

Nieuwsgierig naar ons boek?

Bekijk hieronder het inkijkexemplaar, download het gratis e-book of bel naar 0348 – 407 125 voor meer informatie.